Over aNEImal

Praktijk aNEImal

aNEImal is een energieke praktijk, volop in ontwikkeling en met de intentie om voor zoveel mogelijk dieren en eigenaren een bijdrage te leveren aan een gezond en betekenisvolle relatie tussen dier en eigenaar. aNEImal werkt nauw samen met Praktijk Minervae en vormt een onderdeel van het totaalaanbod van Omnivesta in Nijmegen. 

aNEImal, praktijk voor integrale coaching voor dieren, ziet zichzelf als waardevolle aanvulling op de reguliere zorg voor dier en mens en zal daarin altijd vanuit die visie haar ondersteuning bieden. Elke dag is een nieuwe dag om te leren en te groeien. Vanuit deze denk- en handelswijze biedt aNEImal haar diensten aan en ontvangt via haar cliënten weer nieuwe ervaringen en kennis: een prachtige balans!

Debora Davidson Descelles-van Oijen

Als oprichter en eigenaar van aNEImal, is Debora gecertificeerd NEI therapeut, Hypnotherapeut,  Systemisch Coach en ervaren PADI Duikinstructeur. Debora is doortastend, intuïtief en combineert kennis met haar scherpe blik om een bijdrage te leveren aan dat wat nodig is.

Debora heeft in haar loopbaan op diverse plekken, wereldwijd, in verschillende functies haar ervaring opgedaan en is ervan overtuigd dat al deze ervaringen samenkomen in haar werk met dier en mens.

Vanaf haar kindertijd heeft Debora met dieren in huis samen geleefd. Elk dier heeft een eigen verhaal en herinnering. Zoveel als mogelijk combineert ze deze kennis met haar ervaring als therapeut, coach, trainer en inspirator. In haar eigen woorden:

“Dieren komen naar mijn mening altijd met een reden bij jou als eigenaar. Ik ben opgegroeid met dieren en met elk dier wat bij mij in huis woonde, had ik een andere band. Zo zijn er in mijn jeugd een 5-tal katten geweest, allemaal lieve en mooie dieren waarbij ieder er voor mij uitsprong op zijn/haar unieke manier. Zo herinner ik mij mijn eerste ‘eigen’ kater Bram. Een heerlijke kroel kat… althans vooral bij mij. Wij hadden zo’n fijne en unieke connectie”

“Met Herman kwam ik voor het eerst in aanraking met het ‘moeten opvoeden’ van een hond. Herman is een Bordeaux Dog en is heel enthousiast, sterk, heeft een duidelijk eigen wil en is ook superlief. Ik leerde op de puppytraining en later met een privé trainer op welke manier ik met Herman kon communiceren zodat bv commando’s als  “zit, blijf, hier, volg” in de dagelijkse routine ingebed raakten. Dat lukte best goed ondanks dat ik regelmatig  dacht dat Herman eigenlijk wat anders probeerde duidelijk te maken. “

“Ook heb ik altijd geweten dat er meer is dan wat we zo kunnen zien en horen, of dat nu met mensen is of met dieren. Met mijn eigen dieren merkte ik al wel vaak dat er ‘toevallig’ dingen speelden of gebeurde waar mijn dier(en) dan een bepaalde reactie op hadden.”

Nieuwsgiering geworden naar wat aNeimal kan betekenen voor je dier? Neem contact op!

"Health is the most important thing you have in life!"

Neem contact op voor het maken van een afspraak