Behandelingen

Een behandeling door aNEImal: hoe ziet die eruit?

aNEImal: Praktijk voor dier én baas  

aNEImal werkt altijd met de combinatie: dier en zijn baas. Het dier staat centraal tijdens de behandeling. De kracht zit in het samen met de baas kijken naar het hoe en waarom van de disbalans die ontstaan is en vaak zichtbaar is in het gedrag of de conditie van het dier.

Samen met het dier en de baas op onderzoek naar datgene wat de disbalans veroorzaakt. Leren zien en begrijpen wat de betekenis ervan is. Het allermooiste is het om waar mogelijk de disbalans op te heffen, zodat dier en baas opnieuw zich aan elkaar kunnen verbinden. Vaak wordt daardoor het zelf genezend-vermogen geactiveerd zodat dier en baas de aanwezige potenties weer ten volle kunnen benutten.

Kenmerken van een behandeling

Dieren zijn het liefst in de eigen of een vertrouwde omgeving. Als het nodig is vindt daar ook de behandeling plaats. In veel gevallen komt de baas naar de praktijkruimte en brengt een recente foto mee van het dier. Als het dier naar de praktijkruimte kan komen is dat uiteraard ook een optie. In sommige gevallen kan de behandeling plaatsvinden doordat de baas een foto stuurt van het dier: een behandeling op afstand.

Het doel van de behandeling is altijd om zo snel mogelijk tot de kern te komen, zonder lange praatsessies.  Meerdere werkvormen kunnen tijdens een behandeling worden ingezet. Van de baas wordt tijdens de intake zo min mogelijk informatie over de klacht(en) opgevraagd. Het dier is namelijk de kern binnen de behandeling waar de informatie over de ontstane klachten of disbalans vandaan komt.

Een behandeling duurt gemiddeld een uur. Omdat het altijd maatwerk is wordt in afstemming met het dier en de baas bepaald hoeveel behandelingen wenselijk zijn om tot duidelijke verbetering te komen. Soms is het nuttig dat na afloop van de behandeling de baas extra ondersteuning krijgt om de impact van de gekregen informatie op een positieve manier te integreren.  Dit gebeurt altijd in overleg, met respect voor dier en baas. Praktijk Minervae  kan deze ondersteuning bieden en werkt hierin nauw samen met aNEImal.

Welke behandelvormen gebruikt aNEImal?

aNEImal maakt in de basis gebruik van Neuro Emotionele Integratie (NEI) therapie. NEI is zowel voor mens en dier een mooie, vriendelijke en respectvolle manier van behandelen. Hypnotherapie, Lijfkrachtherstel of Systemisch Werken kan als behandelvorm worden toegepast als dit een relevante aanvulling is. In combinatie met intuïtieve communicatie, biedt aNEImal op deze manier een complete werkvorm voor de behandeling van het dier.

Tijdens een behandeling, bijvoorbeeld aan de hand van een foto, wordt afstemming gezocht met het dier op de foto. Altijd vanuit liefde en respect wordt in het contact vaak meer helder wat de boodschap van het dier is in relatie tot de vraag van de baas. Dit kunnen woorden zijn, maar ook beelden, gevoelens, geluiden of een combinatie hiervan.

Tijdens en na de behandeling worden de bevindingen in een zo concreet mogelijk verslag gezet. Op deze manier kan de baas later nog eens teruglezen wat het dier heeft verteld.

Wil je toch nog wat meer informatie? Neem dan contact op. We helpen je graag verder

 

"Health is the most important thing you have in life!"

Neem contact op voor het maken van een afspraak